MENNEITÄ TAPAHTUMIA VUOSIEN VARSILTA:

_______________________________________________________

2008

Jaguar Goes East

Klubin toukokuun Pietarin matka oli erittäin onnistunut. Autokunnat starttasivat 15 toukokuuta 5pv seikkailulle. Pidemmän matkan takaa saatiin vahvistusta joukkoon jopa Belgiasta asti.

Ohjelmaan kuului mm. Jaguar -päivä pietarilaisen Jaguar -dealerin ja heidän asiakkaiden kanssa, joka oli ikimuistoinen. Samoin kuin ajo miliisin saattueessa Pietarin keskustassa. Miliisi sulki pääkadun Nevskiy Prospektin vain matkalaisten letkaa varten...

Kissat nauttivat kauniista säästä ja hyrisivät tyytyväisinä - kuin myös omistajansa.

Lue tarkempi matkakertomus seuraavasta klubilehdestä!

20 Jaguaria Iisakin kirkon edessä

Onnistunut reissu takana

Jaguar XF ensiesittely

Toukokuussa kaunis kevätsää keräsi runsain joukoin ihmisiä lauantaibrunssille ravintola Töölönrannan klassisen hienoon ympäristöön ihailemaan XF:n ensiesittäytymistä nyt suuremmalle yleisölle.

Erityisesti helmiäisvalkoinen yksilö sai ihmiset huokailemaan ihastuksesta ja mallille voikin povata hyvää menestystä jatkossa. Saksalaiset kilpakumppanit ovat saaneet kovan pähkinän purtavaksi, niin kuin monet autotestitkin ovat jo osoittaneet.

Jaguarin johtajan, Ismo Pohjosen, mukaan nyt voidaan aidosti todeta Jaguarin sulattaneen suomalaisten sydämet, sillä merkin myynti on kasvanut viime vuonna yksistään yli 80%! Hienoa!

Janina Frostell juoni tapahtuman ihmisten nauttiessa maistuvaa brunssia kauniiden autojen ympäröimänä.

Siinä se on

Jaguareille ja Daimlereille oli järjestetty oma VIP parkkialue

Classic Motor Show Lahti

Classic Motor Show Lahti

Suomen ensimmäinen klassikkoajoneuvojen valtakunnallisen tason tapahtuma Classic Motorshow muodostui heti yleisömenestykseksi. Kahden näyttelypäivän aikana Lahden Messukeskuksessa vieraili kaikkiaan noin 12.600 kävijää, mikä määrä täytti kaikki järjestäjien ennakko-odotukset.

FJDC:n osasto oli yksi näyttelyn selkeimmistä vetonauloista. Osastolla vieraili tuhansia niin autoista kuin klubin toiminnastakin kiinnostuneita ihmisiä.

Osasto oli "Silver Sport" -teemalla toteutettu ja kalustona oli vasemmalta lukien XK 120, E-type ja superharvinaisuus XJ 220!

Laita ensi vuosi jo kalenteriin, eli 2-3.5.2009

Vuosikokous

29.03.08 Espoon Kaisankodille kerääntyi runsas joukko klubilaisia sääntöjenmukaiseen vuosikokoukseen.

Todettiin että klubin toiminnta vuonna 2007 oli vilkasta ja tapahtumia riitti lähes joka puolelle Suomea. Talous on hyvässä kunnossa ja kuluvankin vuoden ensiaskeleet ovat varsin positiiviset.


Hallituksessa tapahtui vahdinvaihtoa:

Puheenjohtajaksi kokous valitsi Stefan Antinahon, samalla kiittäen Pete Suoniemeä hyvistä ja aktiivisista vuosista klubin ruorissa.

Hallitukseen nousi uutena voimana Jukka Sinisalo, sekä Kristina Jakimainen. Varajäseniksi nousivat Aulis Wiik ja Jori Männistö. Vanhoina jatkavat Petri Suoniemi, Pekka Telivuo ja Veijo Tolonen.

Sääntöjen mukaisesti hallitus jakaa tehtävät jäsenten kesken, joka tulee tapahtumaan parin viikon kuluessa. Klubin postiosoite ja yhteistiedot säilyvät ennallaan.

Tulevasta toiminnasta mainittiin mm:

-Venäjänmatka toukokuussa
-Tekninen Workshop Turussa, niinikään toukokuussa
-Lahti Motor Show toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna
-Kesän lounasretki Rudomin kartanolle
-Britit kohtaavat
-Klubin rätapäivä Alastarolla syyskuussa
-British Heritage Tour Englannin Midlandsiin lokakuussa
-Klubin pikkujoulut – "XK 60"

_______________________________________________________

2007

Sumujen saarilla

Sumujen saarilla

Käytiin Englannissa, Coventryssa. Toistamiseen! Kohteena taas Stoneleigh Spares Day, mutta muutakin nähtiin. Jaguarin Castle Bromwichin tehdas ja XK:n ja S-Typen kokoonpanot, JDHT:n museo ja kokoelmat, Coventry Museum of Transport, Morgan Cars, Leaping Cats... Hauska ja tapahtumarikas reissu taas kerran, kiitos mainioiden osallistujien!

Kuva on Morgan Cars'in museosta.

[Katso lisää kuvia!]

Kevätajot + seminaari

Kevätajot + seminaari

Vanajanlinna oli retken kohteena, 26-27.5. Aiheena Jaguarin historia, ja alustajana Nigel Thorley. Teknisessä workshopissa Nigel Thorley ja Rob Jenner harrastivat ongelmaratkontaa ja neuvojen jakelua. Kuva tulopäivänä - autoja noin 50 kaiken kaikkiaan. Edessä X306 Daimler Double Six Century, yksi sadasta!

[Katso lisää kuvia!]

Harjattulan Concours d'Elegance

Klubilaisia osallistui muutaman auton verran HSCC:n järjestämään Rally Aboa Storicoon 16.06.07. Erittäin onnistunut ajotapahtuma - erittäin upessa kelissä!

Ralli päättyi Harjattulan kartanoon, Turun Kakskerrassa, ja seuraavana päivänä, sunnuntaina 17.06, kokoonnunnttiinkin sitten varsinaiseen päätapahtumaan, Concours d'Eleganceen. Upea tapahtuma, jossa Jaguarit taas kerran olivat varsin näkyvästi esillä!

 

[Käy vilkaisemassa kuvia!]

_______________________________________________________

2006 (30 Juhlavuosi)

2006 (30 Juhlavuosi)

Kaj Stenvall, XK120 DHC -50

Gaalajuhlat Turun Linnassa!

Gaalajuhlat Turun Linnassa!

25.11 keräsi Turun Linann Kuningatarsaliin kokonaiset juhlijaa kunnioittamaan kerhomme 30 vuotuista taivalta! Kuvassa näkyy osa illan puitteista, Linnanrouva piikoinee - yksi renkikin näkyy mahtuneen mukaan!

Illallinen syötiin historialliseen henkeen, Herttua Juhanan aikaista menuetä noudattaen, puhumatta pöytätavoista...

Telivuon tytöt Liv ja Leona viihdyttivät erittäin taidokkaasti viulumusiikilla, Bellman-ensemble huvitti suomen- ja ruotsinkilisellä Carl Michael Bellman-musiikilla.

Juhlan huipentumana juhlaväki huusi 3 Kai Stenvallin litografiaa, joista olemme lahjoittaneet tuotot Lasteklinikan Kummeille.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Syksyn Heart of England-tour

Syksyn Heart of England-tour

Kaksikymmentä harrastajaa suuntasivat matkansa Englantiin lokakuun 19. Matkan pääkohde oli International Jaguar Spares Day Stoneleigh Parkissa, mutta pidennettyyn viikonloppuun mahtui paljon muutakin!

Saimme nähdä XK:n kokoonpanoa Castle Bromwichin tehtaalla. JDHT:n museossa Browns Lanella taas tutustuttiin merkin historiaan. Coventry Museum of Transport tarjosi mm. tutustumisen maailman nopeimpaan autoon - yllätys: ei Jaguar...

Ehdimme myös harrastaa turismia, Cotswoldin alueella jossa nähtiin Bourton-on-the-Water, Lower Slaughter, Upper Slaughter, Stratford-on-Avon -kaupungit.

Koko sunnuntain vietimme Stoneleighin rompepäivillä, wow! Mukana kotiin kaikkea muttereista E-typeen...

Lyhyen käynnin ehdimme vielä tehdä Cambridgeen ennen kotiintuloa. Mahtava matkaseurue teki reissusta ikimuistoisen!

[Käy vilkaisemassa matkakuvia!]

Jaguar Tour of Lapland 30.8 - 4.9.2006

Jaguar Tour of Lapland 30.8 - 4.9.2006

Kerhon 30-vuotisjuhlaajot järjestettiin Lappiin. Noin 600 km neljän päivän aikana. Kullanhuuhdontaa, rapaa, Joulupukkia. Katso kuvia kuvagalleriassa!  

[Katso kuvia!]

'Britit Kohtaavat' Lepaalla 13.8.2006

[Katso lisää kuvia!]

Kansainvälinen XK-klubi Porvoon Suurtorilla heinäkuussa

Kansainvälinen XK-klubi Porvoon Suurtorilla heinäkuussa

Beauty meets Beauty?

34 upeaa XK:ta ulkomailta - pääosin Englannista - poikkesivat Porvoossa Vanhalla Suurtorilla Pietarinmatkansa varrella. Ihailimme autoja, ja söimme maistuvan lounaan yhdessä.

[Katso lisää kuvia!]

Lounasretki Lempäälään ja Tampereelle

Lounasretki Lempäälään ja Tampereelle

Söimme erinomaisen lounaan Villa Hakkarissa Lempäällä. Matka jatkui Tampereelle ja sillä tutustuimme Akseli Gallén-Kallelan taiteeseen.
Mukana noin 15 autokuntaa.

Klubi-iltaa Marketanpuistossa

Klubi-iltaa Marketanpuistossa

7.6 kymmeniä klubilaisia autoineen kokoontuivat illanviettoon Marketanpuiston vehreydessä.

[Katso lisää kuvia!]

Kevätajot ja XJ40 seminaari Naantalissa

Kevätajot ja XJ40 seminaari Naantalissa

Toukokuun 20-21:nä Naantalin Kylpylä tarjosi meille mahtavat puitteet Jaguar XJ40-mallisarjan juhlinnalle. Tämä tapahtui kahtena päivänä, lauantai ja sunnuntai.

Lauantaina Rob Jenner Englannin JEC:sta veti seminaaria mallisarjasta. Sunnuntaina tutustuimme käytännössä Robin ohjauksessa autoihin. Ja lopuksi ajoimme vielä mahtavassa Jaguar-letkassa Louhisaaren Kartanolle.

Tilaisuus keräsi kaikkiaan 54 Jaguar-autoa, MkVII:sta viimeisimpään uuteen, XK Coupé:hen. Ja meille tarjoutui myös poikkitieteellinen mahdollisuus yhdessä kokea Suomen ensimmäistä Eurovisio-voittoa - jota varsinkin Brittivieraamme takuulla muistavat

[Katso lisää kuvia!]

 

©2023 FJDC ry - Putteri (MMD Networks Oy)